Presse: Rudmes Børnebilledskole udstiller

Af Vibeke Lykke

Fernisering

Rudme Friskole Børnebilledskole udstiller årsværker

i Galleri Svinestien

Søndag den 15. april kl. 14-16.

Kreativitet er noget, der skal trænes og prioriteres højt, og det må gerne tilbydes så tidligt som muligt i vores børns liv.

Børn er eminente til at lege og drømme, da de er frigjort fra vanetænkning og begrænsninger for, hvordan verden hænger sammen.

I  vores Børnebilledskole på Rudme Friskole søger vi at skabe de bedste betingelser, for at kreativiteten kan blomstre og afsætte uforglemmelige spor i det enkelte barn. De skal mærke glæden ved at skabe med egne hænder og stoltheden ved at udstille og fortælle om deres egne værker/produkter.

I år har Børnebilledskolens lærer, Vibeke Lykke Sørensen, taget afsæt i flere eksisterende kunstnere. Et nedslag er billedkunstneren Kirstine Roepstorff, der i sine billeder ofte arbejder i flere dimensioner og med mangeartede materialer. Børnene har ladet sig inspirere og skabt et mægtigt billede på 3×1 meter, som sender beskueren ud på en særlig rejse.

I september 2017 afslørede Rudme Friskole en marmorridsning af Sys Hindsbo, specielt skabt til skolen med støtte fra Statens Kunstfond. Nu har Billedskolebørnene ladet sig inspirere af hendes fantastiske værk “Ung pige formaner lille Bjørn”

Med små skæreknive, brunt linoleum og sort sværte har hvert af børnene skabt et grafisk tryk, der vender naturen lidt på hovedet.

Børnene har ligeledes og i børnehøjde givet deres bud på en genkendelig børneverden i ler. Dette er sket med afsæt i billedkunstneren Rose Eken, der i ler gengiver sine omgivelser i forholdet 1:1.

Dette er kun tre afsløringer af, hvad der er i vente ved Børnebilledskolens fernisering på Galleri Svinestien den 15. april 2018.

Tøv ikke med at kigge forbi, der er meget mere på spil.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.