Tik Tak – Sesam, luk dig op!

Ferniseringen af udstillingen Tik Tak, hvor 14 kunstnere p.t. udstiller ur-værker i 14 amerikanerure, trak søndag fulde huse til Galleri Svinestien.

Udstillingens kurator er Karsten Frederiksen Skov, som havde fået den usædvanlige og geniale idé at stille sin unikke samling af amerikanerure til rådighed for 14 lokale kunstnere, som her fik til opgave, at skabe et kunstværk inde i selve urkassen, der først kan ses, når lågen åbnes.  Det er interessant at se alle de historiske ure i næsten ens urkasser med forskellige gammeldags dekorationer på lågerne, men når man så begynder at åbne dem én for én og kigge ind i kunstnernes meget kreative og vidt forskellige værker inde i urkasserne, bliver hele konceptet til en opdagelsesrejse. Der er helt klart tænkt mange tanker ind i urkassernes begrænsede univers. Grundtvig og hans ravne er på spil flere steder. Der er lys og lyde i flere, et akvarium med en levende fisk i ét af dem, og et enkelt skal opleves i mørke inde i det lille kammer. Et enkelt iøjnespringende og centralt placeret ur er i modsætning til de andre blevet et unikt kunstværk uden om et amerikanerur. Der kommer senere et indlæg her på siden, som ser nærmere på de forskellige ur-værker.

De 14 kunstnere er Sys Hindsbo, Hanne Skyum, Lars Abrahamsen, Johannes Havelund, Aja Skyum, Inge Engholm Gjesing, Michael Due, Marie Lundquist, Jeannie Jensen, Mette Holde Jensen, Tove Marie Mortensen, Pernille Ryhl-Svendsen, Søren I. Petersen og Tyge Mortensen. 

Værten var denne gang Søren Ingemann Petersen, der først præsenterede Karla Pedersen, der sang akkompagneret af  Jens Leonhard på bas. Tyge Mortensen fortalte dernæst om galleriet og diverse nye tiltag, hvorefter Bjarne Gjesing holdt en livlig og meget humoristisk åbningstale om, hvordan og hvorfor Karsten Frederiksen havde samlet på amerikanerure, og hvad den slags besynderlige indfald kan føre med sig af forviklinger – sågar kunstudstillinger af ur-værker.

Udstillingen er åben til den 28. august, og der er gratis adgang. Skriv gerne en hilsen til kunstnerne og galleriet i den fremlagte gæstebog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.