Zitas farverige fernisering med fællessang

På Mors Dag, søndag den 12. maj kl. 14.00, åbnede Zita Venners farverige fernisering med fællessang – som Midtfynsposten og Fyens Stiftstiden skrev med allitteration på bogstavet F i deres enslydende overskrifter. Der var naturligvis også solskin, musikalsk underholdning, taler og det store Rudmekagebord.

Zita Venner taler

Zita var selv iklædt farvestrålende gevandter, der passede på en prik til hendes farveglade kunstnerrolle ved den velbesøgte fernisering, Der kom bl.a. en del besøgende fra Krarup, hvor hun selv bor.

Stine og Andreas Ludvigsen hjalp med at pynte op med blomster på selve dagen, mens Karen og sønnerne havde knoklet med alt det praktiske før ferniseringen, der ikke som forventet kunne benytte det store lokale i kostalden, da det netop havde fået et spritnyt cementgulv og ikke var helt brugsklart. Det betød også, at der stadig lå en bunke murbrokker i et hjørne af pladsen, hvad alle dog tog med godt humør.

Søren Gustav spillede smukt på violin sammen med Kirstine Heyde Dias, som er hans tidligere violinlærer fra Ringe Musikskole. Der blev sunget, og Tyge introducerede og fortalte lidt om multikunstneren Zita Venner.

Hun fortalte selv om sin spændende tilværelse, der startede med uddannelse og arbejde som porcelænsmaler ved Den Kongelige Porcelænsfabrik og i årenes løb blev efterfulgt af meget andet arbejde og andre kunstneriske projekter, bl.a. teaterkulisser og meget andet for noget, der hedder Kunstministeriet i Dragør. Hun fortalte også, at hun stadig tager imod diverse bestillingsopgaver, hvis nogen ønsker det.  

Zita havde desuden kreeret et særligt kunstværk i tegneseriestil til Galleri Svinestien, som hun meget rammende har kaldt Svinestreger. Det kan p.t. ses inde i portrummet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.