Foderstoffen fejrer 25 års jubilæum med nyt gigantisk vartegn

Den nye 5 meter høje og 650 kg tunge jernskulptur, Guitarmanden, bliver et iøjnespringende vartegn foran musikstedet Foderstoffen i Rudme fra den 18. marts 2017, når musikstedet fejrer 25 års jubilæum. Læs mere om jubilæet i Midtfynspostens Jubilæumsavis på midtersiderne 21-36.

Som alt andet i forbindelse med Foderstoffen startede også skulpturen med en drøm – en drøm om et kunstnerisk og værdigt vartegn for et meget specielt musiksted i landsbyen Rudme, helt derude ”hvor kragerne vender, og englede synger”.

De to cubanske og meget dygtige kunstnere og billedhuggere Arcadio Tomas Capote og Ruben Pena Balmaseda var allerede kendte ansigter i Rudme og på Fyn, bl.a. for de smukke og klassisk-realistiske skulpturer af N.F.S. Grundtvig og Kristen Kold, som de har skabt i fiberbeton for Galleri Svinestien, så det var oplagt at sætte dem til at løse opgaven. Men først skulle der skaffes penge nok til projektet via crowdfunding, hvilket også lykkedes, så de kunne gå i gang med opgaven i efteråret 2016.  Søndag den 20. november 2016 var skulpturen færdig og blev kortvarigt placeret og afsløret på sin kommende sokkel foran Foderstoffen, hvor den kunne beundres af de mange fremmødte til besigtigelsen og receptionen. Næste dag skulle de to kunstnere flyve hjem til Cuba, så de nåede lige at sole sig i æren og begejstringen over deres smukke kunstværk.

Resultatet er et drømmekunstværk for en musikscene.

Den oprindelige tanke var at skulpturen skulle forestille en eller anden bestemt verdensberømt guitarspiller, eksempelvis Jimi Hendrix, men efterhånden som idéen blev videreudviklet, blev man enige om, at Guitarmanden skulle være selve indbegrebet af en moderne guitarist, som i den ene hånd hæver en elektrisk guitar i præcis samme form som den, der ses på Foderstoffens logo, og løfter den anden hånd i et triumferende V-tegn. Hele den 5 meter høje jernskikkelses holdning udstråler utilsløret musikglæde og stolthed. Man kan bogstavelig talt fornemme og næsten høre klapsalverne og tilråbene fra et henført og begejstret musikpublikum foran den stolte musiker umiddelbart efter en vellykket optræden.

Intet andet musiksted i Danmark har et tilsvarende vartegn og kunstværk, der i den grad bobler af musikglæde!

Efter besigtigelsen i november 2016 blev Guitarmanden igen taget af soklen og ‘svævede’ ind i hallen ved siden af til vinteropbevaring indtil Foderstoffens store jubilæumsfest her den 18. marts.

Næste artikel skildrer skulpturens skabelsesproces i et puslespil af 4 mm tykke jernpladestykker. Stay tuned!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.