14 lokale kunstnere udstiller i 14 amerikanerure på Galleri Svinestien

Åben fernisering den 31. juli kl 14-16 i Galleri Svinestien i Rudme. 14 lokale kunstnere udstiller deres værker i hver sit amerikanerur. Det lyder specielt, og det er det også. Det er den lokale malermester i Rudme, Karsten Frederiksen, som står bag ideen. I en lang årrække har han samlet på amerikanerure med en drøm om engang at have et stort hus, hvor han kunne dekorere hvert rum med hver sit ur. Så vidt er det ikke kommet, så nu skulle urene bruges til noget andet, og da han er med i kredsen omkring Galleri Svinestien og ville stå som kurator for en udstilling i august, valgte han at give 14 lokale kunstnere hver sit amerikanerur og bad dem kreere et kunstværk inde i uret. Det er den udstilling, som kan opleves til ferniseringen på søndag d 31. juli kl 14-16 på Rudmevej 80.

Amerikanerure kaldes også Waterbury clocks. De er blevet fremstillet siden 1830’erne i USA og mange blev eksporteret til Europa. Da de var billige, robuste, gik præcist og ofte havde et spilleværk af knebler, der anslog forskelligt stemte metalstænger, blev de meget populære og udkonkurrerede en overgang mange andre urtyper.

Urkassen er af træ. Forsiden har en låge med glas, hvor nederste del ofte er tildækket bag et maleri. Det er når man åbner denne låge, at man kan se de enkelte kunstneres værker. Værker som er lavet specielt til denne udstilling.

Udstillerne er følgende: Sys Hindsbo, Hanne Skyum, Lars Abrahamsen, Johannes Havelund, Aja Skyum, Inge Engholm Gjesing, Michael Due, Marie Lundquist, Jeannie Jensen, Mette Holde Jensen, Tove Marie Mortensen, Pernille Ryhl-Svendsen, Søren I. Petersen og Tyge Mortensen. 

Galleri Svinestien er et lille landsbygalleri, der i sommerperioden arrangerer spændende udstillinger med lokale kunstnere i den gamle svinesti på Rudmevej 80, hos Karen og Tyge Mortensen. Der er nye ferniseringer ca. en gang om måneden med højskolesang, foredrag, kaffe og det berømte Rudmekagebord. Galleriet står altid åbent, så man kan frit komme på besøg.

Nærmere oplysninger:

Tyge Mortensen tlf. 60 91 58 45

Karsten Frederiksen Skov tlf. 23 25 20 84

Foto: Tyge Mortensen

 

Se omtalen på side 18 i Midtfynsposten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.