To Ryslinge-tegnere i Galleri Svinestien

Galleri Svinestien i Rudme holder søndag den 8. maj kl. 14-16  fernisering på en udstilling med:

De to Ryslinge-tegnere

Aage Rasmussen og Preben Winther

Traditionen tro vil der være fællessang, stort kagebord og musikalsk underholdning. Ganske gratis. Alle er velkomne til fernisering som arrangeres af frivillige fra landsbyen Rudme.

Hvem er de to lokale Ryslinge-tegnere?

Naboer

De to herrer er naboer og har haft et fortræffeligt naboskab i mange år og fulgt hinanden privat og med tegningen. Nu er de sammen om forårets maj-udstilling i Galleri Svinestien.

Illustrator og forfatter Preben Winther

Preben er født i Nyborg 1949 og startede med at tegne som barn. Han husker, han plagede sin mor om at få sine tegninger med i skole! I skolen havde man dengang tegning, det var før faget blev til formning og senere billedkunst. Her tegnede han enten frit eller efter motiv.

Efter skolen blev han uddannet boghandler, fik senere en HF og tog derefter en læreruddannelse på Skårup Seminarium med dansk og billedkunst. Han arbejdede som lærer nogle år og har siden 1994 undervist børn og unge i billedkunst.

I 2001 fik han sin første bogillustrationsudgivelse – siden er det blevet til ikke mindre end 104 bøger, bl.a. gyserfortællinger, letlæsningsbøger, en HC Andersen-fejring – alle udgivet via forlaget Cadeau.

Preben har aldrig kunnet beslutte, om han skulle være illustrator eller forfatter! Han har udgivet 3 digtsamlinger, forfattet en række tekster til udstillingskataloger og skrevet biografier om billedkunstnere.

I alt har han omkring 50.000 bøger stående på landets biblioteker!

Arbejdsmetode

Som illustrator læser Preben først bogen 5-6 gange, laver skitser undervejs, før det færdige billede bliver skabt. Flere gange har han rejst ud i verden til ”gerningsstederne” for med egne øjne at iagttage og nedfælle streger! Ofte bruger han kun blyant eller tusch.

Preben har selv flere favorittegnere bl.a. Enki Bilal, der er eksjugoslav og laver voksen tegneserier, også Ib Andersen, Sven Havsteen-Mikkelsen og Eiler Kragh kan han godt lide. På spørgsmål om hvad han drømmer om at illustrere, svarer han:” Dostojevskijs samlede værker!”

Tegner Åge Rasmussen

Åge er født i Gelskov i1924. Han husker, at hans første tegnepapir var Fyens Tidende. Åge har altid tegnet, fordi han ikke kunne lade være, alt har han lært sig selv. Efter endt skole kom han ud og tjene på bøndergårdene. På Arreskov gods fandt han Sigrid, som han blev gift med i 1952. Han arbejdede som traktorfører og senere på en radiatorfabrik.

Arbejdsmetode.

Åge kører ud i landskabet og tegner. Ofte har det været bestillingsarbejder af folks huse – han har kørt Fyn og øerne tyndt. Han sætter sig med sin skitseblok, skitser op med blyant, så han kan viske ud! Nogle gange bruger han tusch. Han har tegnet i tusindvis af huse og gårde.

Åge har også tegnet de 4 kirker i Ryslinge Sogn og doneret dem som telegrammer bl.a. til konfirmationskort.

Naboer

De to herrer er naboer og har haft et fortræffeligt naboskab i mange år og fulgt hinanden privat og med tegningen. Nu er de sammen om forårets majudstilling i Galleri Svinestien i Rudme med fernisering søndag den 8. maj kl. 14.00. Alle er velkomne!

Kontakt:

Aage Rasmussen  tlf.  62671467

Preben Winther tlf. 21376383

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.