Billedskolens fernisering 2017

Se omtalen i Midtfynsposten på side 4 og i Fyens Stiftstidende.

Galleri Svinestien inviterer til årets første fernisering den 2. april kl 13.00. som sædvanlig med musik, masser af kager og  i bedste højskolestemning.

Det er  Børnebilledskolen i Rudme, som udstiller i det hyggelige galleri, og ferniseringen holdes som en børnefest – med kagemand, totemdyr og saftevand.

Rudme Friskole prioriterer kreativitet og kunstnerisk udfoldelse meget højt, og Billedskolen er et fantastisk tilbud til alle elever fra 1.-7. klasse.

Billedskolelæreren er den dygtige kunstner Vibeke Lykke Sørensen, som både er uddannet lærer og keramiker fra designskolen i Kolding. Hun er i forvejen ansat på Rudme friskole, og hun har tidligere selv udstillet keramik og porcelænsskulpturer i Galleri Svinestien.

Lotte Nygaard fortæller om Børnebilledskolens oprindelse:

Jeg har talt med Hanne Skyum, som var den, der oprettede Billedskolen for ca. 22 år siden sammen med en Clara Thorsen. Det var da Hannes egen datter var 7 år. På det tidspunkt var der masser af tilbud for børn, hvis man var til musik eller sport, men ikke noget, hvis man var til mere kreativ udfoldelse. De to ville sætte noget i værk med uddannede lærere på, som fik løn for deres arbejde ligesom i musikskolen, og derfor henvendte de sig til Billedskolen i Fåborg. Der skulle kæmpes for den, men den kom i gang og har været der lige siden. De første mange år underviste Hanne Skyum selv der.

 

Børnene arbejder hvert år med forskellige projekter. I år er der bl.a. sket følgende:

  • En totempæl er skabt i lertøj og malet med begitninger ud fra ønsket om at lave et samlet værk, hvor hvert barns arbejde bindes sammen som en gruppe med et fælles afsæt.
  • I et andet projekt har de arbejdet med genkendelighed, gentagelse og rytme, idet de har lavet billedrammer i vilde farver med plads til dem selv i midten.
  • Eleverne blev præsenteret for en keramisk kunstner, Jon Gariepy, der bl.a. har en særlig passion for kasserede skibe og deres forfald over tid… som kasserede drømme! Det blev for børnene til mange keramiske skibe i forfald og mange tanker omkring dem.
  • Så er der kæmpemyrerne, som er noget vi alle kender, men i forstørret form bliver de skræmmende på en ukendt måde.

Til sidst endnu et citat af Lotte Nygaard:

Når man kigger ud over den myriade af værker, alle sammen med hver deres udtryk, inden for de rammer Vibeke har sat, kan man blive utrolig glad på børnenes vegne og ønske, at man selv fik muligheden for at deltage i et lignende projekt under så kyndig vejledning.

Adressen er Rudmevej 80 i Herringe-Rudme, 5750 Ringe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.