Mere end et galleri…

Nu da nr. 2 af Vores Egn – Ringeegnen er udkommet og omdelt, kan artiklen også lægges her på siden med lidt større billeder.

Galleri Svinestien, som er indrettet i den gamle svinestald på Karen og Tyge Mortensens gård, Rudmevej 80, har et slogan, som siger, at det er mere end et galleri for midtfynske kunstnere. Faktisk er det meget mere end et galleri, og som sådan adskiller det sig også i høj grad fra andre kunstgallerier. Det fungerer nemlig som et sprælskt og uhøjtideligt kunst-, kultur- og mødested, hvor tilgangen til kunst, kreativitet og samvær er helt nede på jorden. Det er et sted, hvor alle kan være med, og hvor alle er velkomne i hele sommerhalvåret, ikke mindst til de månedlige ferniseringer med taler, sang, musik, kagebord eller suppe med brød og hygge, en begivenhed som ingen, der har oplevet én af galleriets ferniseringer, umiddelbart glemmer.  

Sammen med Inge og Knud Bjarne Gjesing åbnede Karen og Tyge galleriet i 2011, og lige siden har det hver sommer været fyldt med skiftende udstillinger af kunst, kunsthåndværk, husflid og andet med tilknytning til området. Udstillerne spænder fra store kendte kunstnere til den lokale billedskoles små børnekunstnere.  Galleriets egen kunstnergruppe kalder sig Desperate Housewives.

Galleri Svinestien er non-profit og uden forretningsmæssige interesser. Som en åben institution står stedet under de besøgendes beskyttelse med gratis adgang i hele sommerhalvåret.

Galleriets vartegn og koncept

Ud for galleriet har mange forbipasserende siden år 2014 studset over den siddende, hvide statue af N.F.S. Grundtvig med Odins to ravne på ryglænet, der fungerer som stedets vartegn. Rudmeområdet har, ikke mindst via Rudme Friskole, som ligger skråt over for galleriet, en stærk tilknytning til Midtfyns specielle grundtvig-koldske forhistorie, som også indgår i galleriets højskoleprægede koncept.  Galleriet er en del af denne fortælling – og en fortsættelse af den.

Der er gode minder fra mange forskellige ferniseringer i de forløbne år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.