De unges festival i Rudme den 20.-23. juli

Opdatering: Ny artikel i Fyens Stiftsidende med flotte billeder og indslag på TV2 Fyn med filmklip. Naturlivis også med et klip på YouTube fra Fyens.dk (bl.a. med et glimt af Karen).

De unges egen Rudme Festival nærmer sig (se omtalen i Fyens Stiftstidende den 16. juli – og nu også på forsiden og side 8 i Midtfynsposten), så det er nok værd også lige at genopfriske artiklen i nummer 2 af Vores Egn – Ringeegnen her:

Vi er fem unge mænd på 19-20 år, Jens Leonhard, Anton Hedegaard Mortensen, Christoffer O’Donoghue, Valdemar Bonde og Christian Vingum, som har startet en ungdomsfestival i Rudme. Vi er alle opvokset i Rudme på nær Valdemar, som egentlig er fra København, men han elsker Rudme lige så meget som os andre.


Hvordan fik I ideen til at starte en festival i Rudme?

Vi har altid haft det godt med hinanden i Rudme og har derfor været gode til at holde forbindelsen, selv efter vi begyndte på gymnasiet i Ringe og Odense. Nogle er flyttet herfra, men de kommer stadig jævnligt tilbage for at opretholde ungdomslivet i Rudme.

Tit kommer der også unge mennesker, som ikke bor i Rudme, for at deltage i vores mange fester og arrangementer. Blandt vores venner har det skabt et billede af Rudme som det idylliske og imødekommende samfund som det er. Det er et samfund som vores venner og andre har lyst til at komme og være en del af, og på den baggrund opstod ideen til Rudme Festival.

Hvorfor synes I, at det var sjovt at lave en festival?

Det er bare fedt at skabe noget for andre. Sidste år afholdt vi Rudme Festival for første gang, og det var meget improviseret og i sidste øjeblik. Vi kunne ikke rigtig finde ud af hvilke tilladelser, vi skulle have, så det var først tre uger inden festivalen skulle starte, at vi rigtig sagde “NU gør vi det fandme!” – uanset at vi ikke var helt sikre på, der var styr på alt. Men jeg har det lidt sådan, at nogle gange skal man bare gøre det! Ellers sker der aldrig noget. Det gjorde vi, og jeg har aldrig gjort noget så fedt. Jeg hørte næsten ingen af koncerterne og brugte meget tid på at løbe rundt og få styr på ting. men man følte sig bare så høj over at have skabt noget, hvor så mange mennesker var så glade. Så ja… det er derfor, det er så fantastisk at arrangere festival.

Hvordan afvikles den?

Årets Rudme Festival afholdes d. 20. – 23. juli. I år har vi styr på ALT – eller det prøver vi i hvert fald at få. Det er en større proces, end man lige skulle tro. Bureaukratiet er lige så besværligt som man kunne forvente. Men vi er ved at være der og har næsten hele vores musikprogram på plads. Et line-up der snart bliver offentliggjort i fuldt format. Vi er meget glade for årets program. Der er rigtig mange gode bands, som alle sammen består af unge talentfulde musikere. Ud over et fantastisk musikprogram vil der også være masser af events, både konkurrencer, men også performances f.eks. i form af impro-teater og gøgler/ildshows. Det bliver et brag af en fest.

For hvem?

Festivalen et tilegnet unge mennesker, så folk mellem 16 og 25 er vores primære målgruppe. Men hvis nogle ældre kigger forbi, er de selvfølgelig også velkomne. Man skal bare være forberedt på at blive trukket op til dans af en masse glade unge mennesker.

 

Rudme Festival

Rudmevej 36, 5750 Ringe

____________________________________________

Ekstra info

www.facebook.com/events/1679104172374199/

www.rudmefestival.safeticket.dk/events/31396-Rudme_Festival_2017/

_____________________________________________

Foto: Valdemar Bonde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.