Pressemeddelelse om nyt kunstværk af Sys Hindsbo til Rudme Friskole

Pressemeddelelse:

Statens Kunstfond skænker Rudme Friskole 

kunstværk af Sys Hindsbo

Søndag den 10. september kl. 13.00 afsløres Sys Hindsbos nye marmorridsning på Rudme Friskoles facade. Kunstværket udtrykker stor kærlighed til børn og har titlen ”Ung pige formaner lille bjørn”.

Værket afsløres og præsenteres af Zirkusdirektør Søren Østergaard ledsaget af musik og fortælling.

Værket er skabt specielt til Rudme Friskole, der har fortælling og kreativ udvikling som pædagogisk ståsted. Sys Hindsbos marmorridsninger har en enkelhed og lethed som en grafisk radering. Motivet tegnes først på marmor, dernæst ridses tegningen ind i marmoret med en ligesliber, en teknisk vanskelig og fysisk krævende proces. Til sidst gnides sort farve ind i marmorridserne, som så slibes af. Det gør, at de sorte streger til sidst ses som en flygtig tegning på marmoret.

Statens Kunstfond har skænket kunstværket af Sys Hindsbo, der bl.a. har udført marmorridsninger til Godtved Gymnastik Institut, Det Danske Institut i Rom, Viborg Katedralskole, Dronningeværelset på Odense Rådhus og Tønder Gymnasium.

Dagens program er følgende:

Velkomst

Afsløring af marmorridsning, Zirkusdirektør Søren Østergaard

Klesmermusik, Jens Schou og Jakob Hedegaard

Rudme tapas, Karen Birch

Ida Francks celloensemble
fra Fåborg-Midtfyn Musikskole ved Ida Franck

Dyrefabel for børn og voksne, Kamille Nygård
– fortælling med udgangspunkt i kunstværket

Slagtosserne Viktoria og Ludvig Søndergård.

 

Om Sys Hindsbo

Sys Hindsbo bor og har sit atelier i Rudme syd for Ringe i et dejligt havehus med atelier, der hører ind under herregården Fjellebro. Det var meningen, hun kun skulle bo her i et par år, mens hun underviste på Det Fynske Kunstakademi, men hun endte med at tabe sit hjerte helt og aldeles til stedet og til landsbyen Rudme, hvor Sys Hindsbo efterfølgende er blevet i over 30 år.

Fremover vil Rudme Friskoles facade med stolthed bære et kunstværk af en af Danmarks mest anerkendte og respekterede kunstnere til glæde for alle, som færdes på Rudmevej.

http://www.kunstonline.dk/profil/sys_hindsbo.php

http://www.lauritz.com/da/sys-hindsbo-tidl-nina-bodil-hindsbo-f-1944/a3003/10/0/

 

Om Rudme Friskole

Rudme Friskole fungerer som skole, kultur- og forsamlingshus for Rudme-Herringe og omegn. Rudme Friskole er en af landets ældste friskoler og kan om 2 år holde 160 års fødselsdag. Skolen er en lille skole med tilhørende børnehave og vuggestue, som har til huse i et fredet øvelseshus fra 1885 med knopskud af fire mindre tilbygninger, samt ”smedens hus” med børnehaven og vuggestuen. Skolen har ikke en skolegård, men en stor smuk have. Samlet giver det en kreativ og legende arkitektur, hvis kvalitet passer til skolens principper om legende og kreativ undervisning.

http://rudmefriskole.dk/

###

Kontaktperson: Michael Due Larsen, formand for bestyrelsen

michaelduelarsen @ hotmail.com , tel: 26 78 74 72

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.