RYSTERIBS – fernisering 17. september kl. 14

RYSTERIBS                    

Udstilling med skulpturer af Lars Abrahamsen

& digte af Eske Mathiesen, broderet af Åse Rørdam

Fernisering søndag den 17. september kl. 14.00

i Galleri Svinestien, Rudme

Ferniseringen finder sted hos Karen og Tyge Mortensen på Galleri Svinestien, Rudmevej 80. Traditionen tro serveres der et stort kagebord, synges fællessange og læses digte op af Eske Mathiesen kl 14.00. Der afsluttes med fælles suppe og musikalsk indslag af de 3 brødre fra Rudme, der går under navnet ”Trio Mortensen”.

 

Udstillingen kaldes Rysteribs og er bl.a. af den lokale billedhugger Lars Abrahamsen der kommer fra en trækyndig familie. Han er uddannet fotograf samt billedkunstner fra Århus Kunstakademi. Medlem af Den Fynske Forårsudstilling. Hans skulpturer er primært i affaldstræ og afspejler ofte naturen i et abstrakt og stringent formsprog. Lars Abrahamsen deler atelier med John Olsen på Sundgården, og de to har kendt hinanden i mere end 30 år. De har flere gange udstillet sammen.

Denne udstilling kombineres med digte af Eske K. Mathiesen, som Åse Rørdam har broderet. Broderiets mange muligheder genopdages nu som en kunstnerisk udtryksform med raffinerede teknikker og materialernes sarte sanselighed. Der er blevet broderet langt tilbage i tiden. På Ovid og Vergils tid, for 2000 år siden, kaldte romerne broderiet at ”male med tråd”. Udstillingen har allerede været vist på flere biblioteker, museer, kulturcentre og i kunstforeninger.

Eske K. Mathiesen er forfatter og står for digtene, Åse Rørdam er bibliotekar og brodøse. Eske K. Mathiesen har et langt forfatterskab bag sig, digtsamlinger, faglitteratur og børnebøger. Et resumé findes i Kraks Blå Bog.

——————————————————

Som noget ekstra vil der også være mulighed for at høre mere om Sys Hindsbos nye marmorridsning på Rudme Friskole, der blev afsløret søndag den 10. september, samt se det næste store skulpturprojekt på Rudme Friskole, ”Livstræets krone”, som er under udvikling på Galleri Svinestien af de to cubanske kunstnere, Arcadio og Ruben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.