Om Galleriet

Galleri Svinestien er langt fra et almindeligt kunstgalleri – det er et sprælskt og uhøjtideligt kunst-, kultur- og mødested, hvor tilgangen til kunst, kreativitet og samvær er helt nede på jorden. Et sted, hvor alle kan være med og ikke mindst nyde udstillinger, taler, musikalsk underholdning, stemningen og Rudmes berømte kagebord ved de månedlige ferniseringer i hele sommerhalvåret, hvor galleriet altid er åbent med gratis adgang.

Velkommen til!

Galleri Svinestien er indrettet i en gammel svinestald på Karen og Tyge Mortensens gård, Rudmevej 80 i Herringe-Rudme ved Ringe, siden august 2011. Der arrangeres udstillinger af kunst, kunsthåndværk, håndarbejde, husflid og anden syssel – først og fremmest af lokal oprindelse. Galleriet afholder også andre arrangementer af folkelig og oplysende karakter.

Galleri Svinestien er non-profit og uden forretningsmæssige interesser, og som en åben institution står galleriet derfor under de besøgendes beskyttelse. Følg os på www.gallerisvinestien.dk

Galleriets egen kunstnergruppe hedder

Desperate Housewives.

Galleriets vartegn

 

Det mest bemærkelsesværdige ud for Rudmevej 80 er den hvide statue af N.F.S. Grundtvig med Odins to ravne på stolens ryglæn, som har siddet her og argumenteret siden 2014. Denne Danmarks gamle åndshøvding har – sammen med Christen Kold – en ganske særlig betydning for det midtfynske område og for hele højskole- og friskolebevægelsen i Danmark.

 

 

 

 

 

 

Christen Kold var Danmarks største pædagogiske nytænker, der som den første forstod, hvordan fortællingens univers var et genialt pædagogisk redskab til både oplivning og oplysning.

Nu 200 år efter hans fødsel sætter Galleri Svinestien derfor nyt og velfortjent fokus på ham med den første skulptur af ham i naturlig størrelse. Den skal bl.a. stå i galleriets fortællehjørne, men også på en turné rundt til skoler i hele landet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rudmevej 80, Herringe-Rudme, 5750 Ringe