Kreativ time med Børnebilledskolen

Først et lille sammenklip af billeder fra timen.

Hver tirsdag eftermiddag underviser lærer og keramiker Vibeke Lykke i kunst og kreativitet i Børnebilledskolen på Rudme Friskole, og sidste tirsdag var jeg med som ‘fluen på væggen’ for at tage billeder af, hvad der egentlig foregår i sådan en kreativ time. Jeg vil lade billederne tale mest for sig selv, men blot konstatere , at det var en rigtig god time med en flok glade unger og en travl og opmærksom lærer.

Til sidst har jeg tilladt mig lidt kunstnerisk leg med dagens billedhøst.

Alle var i gang med at skabe linoliumsnit, da jeg kom, og som man kan se på billedet, der er indrammet med en blå streg på bordet, lod de sig bl.a. inspirere af Sys Hindsbos smukke marmorridsning, kunstværket Ung pige formaner lille bjørn, som sidste efterår blev afsløret på skolens facade.  Derfor er der bl.a. bjørne, katte, gæs og snegle på mange af motiverne.

,

Pas godt på fingrene! Man skal være forsigtig, når man skærer i linoleum med de små skarpe knive.

Som det ses her, er det en særdeles flittig klasse, der får prøvet lidt af hvert.

Det store og spændende øjeblik er, når kunstværket sværtes helt sort, og dernæst køres gennem pressen, hvorefter man pludselig, når papiret vendes, kan se, hvordan resultatet ser nu,. Det er rent trylleri.

Til Børnebilleskolens næste udstilling den 15. april i Galleri Svinestien kommer der derfor flere billeder på væggene, men der er naturligvis også keramik med.

Eftersom læreren er en dygtig keramiker og porcelænskunstner, kan det heller ikke undre, at de igen i år har arbejdet med ler og bl.a. skabt denne figursamling af hverdagsting med realistisk maling –  der er regnemaskine, tandpastatube, pensler, terninger og meget, meget mere.

Den sidste del af timen begyndte de på det, der bliver næste udstillings største fælles kuntværk, en stor collage i en dyb sort ramme. Alle børnere er med til at skabe collagen, hvor de henter inspiration fra det billede, som Vibeke står med i hånden herover. De bliver spændende at se, hvad det bliver til.

Første skridt var at tapetsere hele billedets baggrund med afrevne avisersider.

En anden del af foreberedelse var, at flere stykker stof skulle rives i strimler, der  skulle være klar, når det egentlige arbejde går i gang i næste uge. Vibeke ville gerne have nogle stykker både lige over og på skrå, men her lærte både lærer og elever ved at prøve sig frem, at man kun kan rive almindeligt stof over i samme retning som trådretningen – altså lige og vinkelret på kanten. Det var også bedst at klippe det første lille stykke ind i stoffet.

De to piger lagde alle kræfter i og morede sig herligt. De nåede også selv at få en sløjfe i håret.

De nåede det hele, inden tiden var gået. Den kreative del på collagen begynder i næste uge, og holdet er parate.

###

Herefter har ‘fotografen’ leget med og været kunstnerisk kreativ med flere af billederne. 

Dette billede er et udsnit af billedet over det.

Og et nærportræt af læreren blev det også til.

Det blev til mange billeder i dette indlæg, men der er noget at glæde sig til til årets første udstilling den 15. april i galleriet og sommerens mødested – ca. skråt over for Rudme Friskole.

###

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.