Banksys COVID-19-kunst

Opdateringer nederst – NYT protestværk på Instagram.

Banksy har vist været ude af huset! Plus nyt værk, der hædrer sygeplejerskerne.

Hvad gør en verdensberømt graffitikunstner, når han pludselig er tvunget til at blive hjemme og er lige så rastløs og tankerumsterende som mange af os andre i denne skræmmende og usædvanlige coronatid?

Banksy, den anonyme og provokerende kunstner fra Bristol, valgte at kaste sig over nogle vægge i sit eget hjem – nemlig i badeværelset. Han delte billeder af resultatet på Instagram med underteksten: “My wife hates it when I work from home.”

Konens manglende begejstring er forståelig, men det er svært ikke at trække på smilebåndet, når man ser de legesyge rotter på spil overalt i rummet.  En rotte ses i spejlet, hvor den sætter streger for antal dage i indespærring, en anden løber hen over toiletpapiret, så det rulles ud på gulvet, én pisser på toiletbrættet …   

Der er som altid en alvorlig bagtanke med Banksys værker. Her giver han bl.a. udtryk for, hvordan coronatidens bliv hjemme-påbud påvirker os, hvor mange mennesker nu er ved at få det, der populært kaldes ø-kuller.

Rotten har som bekendt spillet en væsentlig rolle i mange af fortidens plager, epidemier og pandemier.  Man mente tidligere, at rotten var skyld i den sorte død i middelalderen, som dræbte ca. hver tredje europæer, men i dag får lus og lopper skylden.  

Det er et af coronaperiodens store paradokser, at mens museer og kunstgallerier er tvangslukkede indtil videre, har kunstnerne fået tid, ro og et oplagt tema til at være kreative og ikke mindst skabe coronakunst, hvilket enhver kan konstatere via en billedsøgning på ord som coronakunst, ”covid-19 art”, ”corona art” osv.  Coronakunsten dukker op over hele kloden. For første gang i historien er hele verden truet af præcis den samme fare, og det vil givetvis præge fremtiden … og kunsten!  


Rotten dukker jævnligt op i Banksys graffiti, læs meget mere om det emne via linket herunder:

http://www.erraticphenomena.com/2008/02/banksys-rat-appreciation.html

Få flere oplysninger om Banksy via denne video:


Opdatering:

Nu har Banksy været ude af huset i hjembyen Bristol, hvor han har opdateret ét af sine berømte graffitiværker fra 2014, som viser Johannes Vermeers maleri af Pige med perleørering, der nu har fået mundbind på.

Se linket her:

https://www.huffpost.com/entry/banksy-coronavirus-mural-update_n_5ea165e7c5b6194c7be8d86f

Banksys Game changer

Banksy har nu skabt et nyt kunstværk, hvor han giver sygeplejerskerne velfortjent hæder i denne hårde tid med COVID-19. Spiderman og Batman kan slet ikke måle sig med dem i øjeblikket.

Værket skal sælges på auktion, hvorfra pengene skal doneres til den britiske sundhedsvæsen.

Banksys nye protestværk på Instagram:

https://www.instagram.com/p/CBFyA8iM15Y/?utm_source=ig_embed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.