Om galleriet

Galleri Svinestien

Rudmevej 80, Herringe-Rudme, 5750 Ringe


Åbningstid. Galleriet er altid åbent i hele sommerhalvåret uden faste åbningstider, mens der er udstillinger. Det er non-profit og står under publikums beskyttelse. Bemærk, at lyset tændes, når man træder ind i rummet.

Galleri Svinestien er langt fra et almindeligt kunstgalleri – det er et sprælskt og uhøjtideligt kunst-, kultur- og mødested, hvor tilgangen til kunst, kreativitet og samvær er helt nede på jorden. Et sted, hvor alle kan være med og ikke mindst nyde udstillinger, taler, musikalsk underholdning, stemningen og Rudmes berømte kagebord ved de månedlige ferniseringer i hele sommerhalvåret, hvor galleriet altid er åbent med gratis adgang.

Velkommen til!

Om galleriet

Galleri Svinestien blev i 2011 indrettet i en gammel svinestald på Karen og Tyge Mortensens gård, Rudmevej 80 i Herringe-Rudme ved Ringe. Der arrangeres udstillinger af kunst, kunsthåndværk, håndarbejde, husflid og anden syssel – primært af lokal oprindelse. Galleriet står også for andre arrangementer af folkelig og oplysende karakter.

Galleri Svinestien er non-profit og uden forretningsmæssige interesser, og som en åben institution står galleriet derfor under de besøgendes beskyttelse.

Næsten alle udstillerne er samlet her.

Galleriets vartegn

N.F.S. Grundtvig

Ud for galleriet står den hvide statue af N.F.S. Grundtvig med Odins to ravne på stolens ryglæn, som her har argumenteret siden 2014. Den gamle åndshøvding har – sammen med Christen Kold – en ganske særlig betydning for det midtfynske område og ikke mindst for hele højskole- og friskolebevægelsen i Danmark.

Christen Kold

Christen Kold var Danmarks største pædagogiske nytænker, der som den første forstod, at fortællingens univers var et genialt pædagogisk redskab til både oplivning og oplysning.  

I 2017, 200 år efter hans fødsel, satte Galleri Svinestien derfor velfortjent fokus på ham med den første skulptur af Kold i naturlig størrelse. Den skal bl.a. stå i galleriets fortællehjørne.

Holger Danske med fredsduen

I 2018 skabte de cubanske kunstnere Ruben & Arcadio en ny stor statue for Galleri Svinestien af Danmarks kendte sagnhelt, Holger Danske. På denne statue sover han ikke længere, som han er skildret på Kronborg og andre steder. Han er vågen og parat til heltedåd. Mens han lægger våbnet, spreder duen vingerne med budskabet om FRED som det vigtigste i en verden, hvor menneskeheden – ud over krig – også er truet på mange andre fronter. Uden fred kan vi ikke gøre os håb om at løse vor tids mange udfordringer. 

Sagnet om Holger Danske beskriver i virkeligheden en fredens mand. Efter en glorværdig tid ved det franske hof drog Holger Danske ud i verden og grundlagde et fredeligt kristent rige i Asien, før han til sidst vendte hjem til Danmark og faldt i søvn under Kronborg. Sagnet siger, at han vågner, når Danmark er i en yderst alvorlig krise.

Følg os på www.gallerisvinestien.dk


Nummer til MobilePay: 60 91 58 45