Fernisering til spændende udstilling indtil 10. juni

Desperate Housewives, Ruben & Arcadio samt Jørgen Ingemann Pedersen havde en velbesøgt fernisering på en dejlig solskinsdag søndag den 13. maj, hvor Galleri Svinestien samtidig åbnede sine nye flotte døre, som er indrammet af Ruben & Arcadios kunstværk, som viser flere flyvende grise.

Den karakteristiske vognport er nu blevet til et smukt og usædvanligt ekstra udstillingsrum – uden gennemtræk som førhen. De to sidevægge, gulv og loft er stadig gammel vognport, men rummet er nu i hver ende lukket af vinduer og døre, der ofte ses i en herskabslejlighed eller lign.

Søren Ingemann Pedersens kunstværk med titlen Bevar mig vel er nu afsløret som en skulptur af en kæmpestor død kanariefugl, som nu kan ses på pladsen foran galleriet.

Søren fortæller om kunstværkets betydning:

Symbolet handler om den døde kanariefugl, der skulle give minearbejdere en mulighed for at komme ud af minen i god tid, hvis luften blev for dårlig nede i minen.

Kort og godt er det en kommentar til, at vi må handle nu og her, hvis det ikke snart bliver os selv eller snarere kommende generationer af klodens børn, der kommer til at mærke de negative konsekvenser af vores nutidige manglende politiske handlinger på klodens vegne. Fuglen er fløjet – eller rettere død. Og nu handler det kun om, at hvis vi skal redde resterne, så skal der handles nu og her og ikke tvivles eller snakkes mere. For vi får ikke flere chancer… ellers er det os, der ender som en død kanariefugl.

Fire Desperate Housewives – Mette Holde, Helene Mondrup, Jette Rubæk Krebs og Karen Hedegaard Mortensen – fortalte om deres udstillingsværker og studierejsen til Olevano i Italien, hvorefter Kamille Nygård fortalte om den eventyrlystne og forfløjne kuffert, der på egen hånd drog på opdagelsen ude i verden – medbringende alle gruppens kunstværker fra Italien. Heldigvis fik historien en lykkelig afslutning, så Desperate Housewives kunne præsentere denne udstilling. Pyhhh!

Det legendariske Rudme kagebord blev serveret i den gamle kostald foran en lang række smukke hvide buster af Kold og Grundtvig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.