SAMMENferniseringen

Ferniseringen til festudstillingen SAMMEN blev lige så festlig som forventet – et kunstnertræf med hele 35 udstillere. Der var taler, sang og musik, og alle var enige om, at det er en usædvanlig flot og spændende udstilling, rigtig godt samarbejde. Som sædvanlig for Galleri Svinestien foregik det i sommervarme og strålende solskin, uanset at der var skybrud dagen før.

Tyge Mortensen

Det nye store lokale med fint nyt gulv, maling osv., som nu ikke længere bærer spor af fordums tiders kostald, blev officielt taget i brug med en stor del af udstillingen. Rummet var bevidst indrettet som et interiør i bedste newyorker-stil, bl.a. med Karen Hedegaard Mortensens udstillede seng til samsovning, Stine Ludvigsens funky bord til samspisning samt Mette Holdes kunstværk af alle kunstnernes sammenpressede skjorter (én fra hver) mellem to lag plexiglas, der p.t. kan ses vandret i sofabordshøjde lige inden for døren.

Stine Ludvigsen

Tyge Mortensen holdt sin festtale om ordet ”sammen” i forbindelse med udstillingen og landsbylivet.

Karen Hedegård Mortensen

Dernæst fik de to kuratorer ordet – først Stine Ludvigsen og så Karen Hedegaard Mortensen, som sluttede med at erklære udstillingen for åben.

Musikken blev leveret af brødrene Lars Emil og Søren Gustav Hedegaard Mortensen samt Christian Bonde-Hansen.

Klaus Søndergaard

Ved ferniseringens start gav skuespiller Klaus Søndergaard en helt uventet og uanmeldt optræden som mimende performance-kunstner. Pludselig stod han lænet op ad hushjørnet i forklædning med en bred metalkrans som krave med en udvendig diameter på 50-60 cm, mørke solbriller, kalot på hovedet, gule læderhandsker og tavs som Pjerrot. Som det helt sikkert også var hensigten, var min første indskydelse spørgsmålet, er det her mon et nyt kunstværk? En ny skulptur eller måske et reklameskilt i helfigur i pap?  

Arcadio var hurtig og stillede op til fotografering sammen med ’figuren’, hvor de sammen pegede hen mod galleriet.

Figuren skiftede lidt senere mellem to positioner, som det ses her – enten pegende mod udstillingen eller med hænderne fremme til indkassering. Da hænderne var fremme, spurgte en tilskuer: ”Tager du Mobile Pay?”   

Mette Holdes værk med sammenpressede skjorter

Mette Holdes værk med alle kunstnernes sammenpressede skjorter var en overraskelse. Tænk at en bunke skjorter kan blive til et kunstværk om at være sammen – sammenhold – samvær – så mange mennesker sammen.

Samsovningssengen og Sys Hindsbos malerier

Samsovningssengen foran Sys Hindsbos to store malerier blev afprøvet.

Lars Abrahamsens gynge-and
Et af Hanne Skyums værker
Af Sanni Schmidt
Annette Holdensen

Lars Abrahamsens gynge-and blev flittigt afprøvet af de mindste.

Ruben / Arcadios buste af Karen

Karen har i nogen tid klaget godt og grundigt over, at hun i det daglige er omgivet af så mange mandsskulpturer. Det havde i dagens anledning fået Tyge samt Ruben og Arcadio til at stikke hovederne sammen, og de to sidstnævnte nåede lige at få skabt en virkelig smuk og værdig portrætbuste i ler af Karen Hedegård Mortensen. De kan deres kram, de to, og nu kan vi for altid se, hvor dejlig den alt for beskedne Karen er. Tak til dem og Tyge.

Vibeke Lykke med Ringen

Her ses Vibeke Lykkes smukke porcelænsfigur Ringen og til højre sammen med den stolte kunstner.

Ruben / Arcadios Øgle
Af Søren Ingemann Petersen
Stine Ludvigsens bord
Holger Danskes fredsdue var også med

Husk at kigge ind i nøglehullerne i Fællesskabet. Der er lys inde i det.

Anne Buhl sørgede for, at Grundtvig ikke blev glemt.
Karsten Frederiksen og Karen.

Bemærk drengen i baggrunden, som får en god snak med Grundtvig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.