En ensom sokkel står og venter…

… tålmodigt på sin tilkommende skulptur af billedhugger Lars Abrahamsen. Den skal stå side om side med Sys Hindsbos smukke marmorridsning på Rudme Friskoles mur. Byens Rum ved Rudme Friskole må siges at have udsøgt indretning – med værker af to af Rudmekredsens store og meget kendte kunstnere, som på denne måde sætter deres varige spor i lokalområdet.  

Afsløringen finder sted fredag den. 25. juni kl. 15.00-17.00 i Byens Rum ud mod Rudmevej

Lars Abrahamsen fortæller, at skulpturen er udført af de samme håndværkere, som hjalp til med skulpturen FORSAVN i Nyborg. Altså aluminium-bådebygger Kim Havgård, Nyborg, og skibsingeniør Niels Roos, Lynæs. Soklen og fundamentet er udført af Trolle / Woodlife, Herringe.

Her et link til skulpturen FORSAVN i Nyborg:

https://www.visitnyborg.dk/nyborg/planlaeg-din-tur/forsavn-gdk1114648

Lars Abrahamsen var sidste år også kunstneren bag Rudmes meget omtalte dogmeprojekt, den 6 meter høje smukke og imponerende Rytterstatue skabt af 13 hårdt knoklende mænd i løbet af en weekend. Den kan stadig ses på marken bag Galleri Svinestien.

Rytterstatuen.

Lars Abrahamsen udstiller p.t. også i Store Tårn på Christiansø helt frem til den 21. oktober, så et besøg der kunne være en oplagt mulighed for en dejlig ferieudflugt inden for landets grænser.

Jeg citerer her pressemeddelelsen fra CHRISTIANSØ KUNST & KULTURRÅD, hvori indgår et lille digt af Eske K. Mathiesen:

Naturen møder man hos Lars Abrahamsen i materialevalget og udformningen af værkerne. Her eksperimenterer billedhuggeren med format, udtryk og form. Han er bedst kendt for at arbejde i stor skala og ofte i træ, og han har til denne udstilling fremstillet skulpturer, som kan spille op til Store Tårns rustikke arkitektur. Der er også nye skulpturer i gummi med. Leg med ord og betydninger møder man i Abrahamsens finurlige værktitler, som han kommer frem til gennem materialets historie, findested og udtryk. Mød på udstillingen blandt andet, Månenstyg, Mulepeter, Bevarmigvel, Asse og Nissepisse.

Eske K. Mathiesen, der konstant og præcist formår at beskrive det, man ikke vidste, man tænkte, formulerer det sådan her:

Han giver sine

skulpturer navne.

De kigger undrende

men venligt på ham.

Selv bruger de

andre navne.

Den ensomme sokkel

PRESSE:

Midtfynsposten https://ugeavisen.dk/midtfynsposten/artikel/ny-skulptur-afsl%C3%B8res-i-rudme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.