Lars Emil modtager Årets Ungepris 2022

Den glade prisvinder

For ca. 1 måned siden aflagde jeg en kort visit hos familien Hedegaard Mortensen, Rudmevej 80, hvor jeg en passant nævnte, at jeg havde bemærket i avisen, at Lars Emil var nomineret til Årets Ungepris 2022 og/eller for foreningen Skurvognen. Jeg troede, at familien allerede vidste det, men reaktionen var en øjeblikkelig og kæmpestor overraskelse både for familien og de andre unge, som var der for at hjælpe med at renovere/genopbygge en ’ny’ gammel skurvogn, der på det tidspunkt stod parkeret lige foran huset, fordi den ikke kunne flyttes på grund af et manglende hjul.

Ingen havde dog hørt den nyhed før, og de begyndte straks at gætte på, hvem der mon havde indstillet Lars Emil til prisen? Ingen vidste det. Alene det ar være indstillet til sådan en pris er jo en kæmpe cadeau både for Lars Emil og de mange andre aktive og entusiastiske unge, som arbejder med Rudme Festival og nu foreningen Skurvognen.

Den dag var alle glade, men de ville også lige se tiden om, om det nu blev til noget. Det ved man jo aldrig på forhånd.

I lørdags den 30. april blev Skurvognens nye scene (dvs. ’nye’ gamle renoverede skurvogn) så indviet med blide jazztoner via et nyt musikanlæg ved den første mini-festival af Skurvognen Jazz Hause.

Uventet dukkede flere folk fra Faaborg-Midtfyn Kommune op samt journalister fra Fyens Stiftstidende. Og Lars Emil Hedegaard Mortensen fik sit livs overraskelse, da han med røde kinder blev kaldt op på scenen af Anne Møllegaard Mortensen, som er formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget. Hun fortalte, at alle i udvalget havde været rørende enige om, at Lars Emil skulle have Årets Ungepris 2022 for sit utrættelige arbejde med ungdomsarbejde ikke alene i Rudme med Skurvognen og Rudme festival, men også i Ringe og i kommunens Ungeråd, Hun overrakte en stor buket blomster og prisen til Lars Emil, som også fik et stort knus med på vejen – og begejstrede klapsalver fra alle vennerne foran scenen.

I 2018 vandt Lars Emils storebror Anton og 4 andre unge også Årets Ungepris 2017, fordi de havde præsteret at starte den succesrige Rudme Festival – og idéen til den opstod naturligvis lige netop i den allerførste skurvogn i haven bag Rudmevej 80.

De unges eventyr i Herringe-Rudme fortsætter! Stay tuned!

Link til Fyens Stiftstidende:

https://fyens.dk/artikel/h%C3%A6dret-med-pris-lars-emils-skurvogn-i-haven-er-blevet-et-m%C3%B8dested-for-de-midtfynske-unge

Også i Midtfynsposten:

https://ugeavisen.dk/midtfynsposten/artikel/til-blide-toner-af-jazz-blev-lars-emil-h%C3%A6dret-med-pris-skurvognen-i-haven-er-blevet-et-m%C3%B8dested-for-unge-fra-n%C3%A6r-og-fjern

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.