Smuk gensynsudstilling med Ruben & Arcadio

Der var mange glade gensynsmøder med Ruben og Arcadio, da de på deres første dag i Danmark var klar med en fin udstilling af små metalskulpturer, direkte medbragt fra Cuba – i Galleri Svinestien. Som alle andre er de blevet 4 år ældre (med lidt mere hvidt i toppen) under coronaen, som jo forhindrede dem i at forlade Cuba, men de er nu 100% klar til at levere så mange nye kunstværker som muligt, mens de er her i landet i ca. 3 måneder. Der er allerede flere skoler og andre som ’står i kø’ med opgaver til dem, men alle er meget velkomne til at kontakte dem, hvis man gerne vil bestille noget fra dem.

I Rudme kender vi dem som to meget flittige og dygtige kunstnere. Samarbejdet mellem dem startede i sin tid, da Ruben underviste Arcadio som hans lærer på Cubas kunstakademi.

Det er nu 23 år siden, de første gang kom til Danmark, hvor de bl.a. har hjulpet Jens Galschiøt med nogle af hans store værker.

Blandt dagens gæster var Vagn Hansen og Bodil Brammer Hansen, som har kendt og hjulpet de to kunstnere i alle årene.

Efter den første forårssang lagde Karen Hedegaard Mortensen ud med en tale først på engelsk og så på dansk, hvor hun glædede sig over, at de omsider kunne komme hertil igen. Hun forklarede også, at der er en del surrealistisk symbolik i de udstillede værker, som er en subtil protest mod det undertrykkende styre i deres hjemland, hvor man stadig skal passe på, hvad man siger og gør.

Dernæst fortalte Tyge lidt om hans digitale genvordigheder med at bestille deres billetter via nettet. Det endte med, at de måtte flyve hertil med kun én kuffert hver med 15 kilo i – det må siges at være minimalt til en udstilling af metalskulpturer, selv i mindre størrelse. Det korte af det lange er, at de derfor ankom med skulpturerne, men stort set uden andet tøj end det, de havde på. 😊

Et lille husorkester bestående af Anders og Søren Gustav Hedegaard Mortensen samt Christoffer  O’Donoghue sørgede for musikken, og senere gav Søren Gustav et par smagsprøver på noget af det, han havde lært om dans og musik på et studieophold i Ghana.

Der blev hygget og snakket omkring det overdådige kagebord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.