På træsnitkursus ved Hanne Skyum

Galleri Svinestiens egen kunstnergruppe Desperate Housewives har i vinter været på weekendkursus udi træsnitkunstens hemmeligheder. Deres lærer var Hanne Skyum, som er én af vores dygtigste, mest spændende og kendte vævere, billedkunstnere og fotografer.  Hun er med i Kraks Blå Bog og er bl.a. medlem af Den Fynske Forårsudstilling og Dansk Gobelinkunst. Hanne Skyum har i årenes løb modtaget mange fornemme udmærkelser og legater bl.a. fra Statens Kunstfond, Nationalbankens Jubilæumsfond, Augustinus Fonden og Danfoss Fonden.

 

En af hendes store inspirationskilder er skoven og naturen, som hun gengiver i et personligt, følsomt og helt unikt billedsprog, bl.a. i gobelinvævede tæpper og smukke træsnit.

Lad mig citere professor Bo Hakon Jørgensen:

“Hun standser op over for naturens væg i de tidlige og sene timer, hvor tingene synes at betyde mere på deres uklare baggrund, end de gør i det klare middagslys. Med de organiske træ- og rodformer prøver hun at sige, formulere, male til udtryk, hvad der trådte frem for hende i det øjeblik, hvor “øjet standsede”. Med tryk oven på tryk og sat sammen i lodrette serier kombinerer hun sine “øjenstandsninger” til opmærksomheds-koncentrater af menneskelig forsken i naturens former”.

Hendes værker kan bl.a. ses i Fyens Stiftstidendes Mediehus i Odense, og i 2016 udstillede hun også her i Rudme i Foderstoffen. I øvrigt har Hanne Skyum i mange år boet i Rudme, men hun bor nu tæt på naturen og skoven i Dyreborg.

Der er ingen tvivl om, at medlemmerne af Desperate Housewives har hentet en masse viden og inspiration fra deres træsnitkursus hos Hanne Skyum, og vi kan nu alle glæde os til at se nogle af de spændende resultater på gruppens næste udstilling den 14. maj kl. 16.00 her i Galleri Svinestien.

Lad mig citere Karen Hedegaard Mortensen, som fortæller om kunstnergruppens baggrund og motivation:

“Desperate Housewives startede oprindeligt som bestyrelsesgruppe for Rudme Børnebilledskole. På et møde en kold vinterdag besluttede vi, at vi også havde lyst til at få undervisning af dygtige kunstnere. Et af de vigtige mål med Billedskolen er, at børnene bliver inspireret og undervist af lærere, der selv er udøvende kunstnere. Det giver en kvalitet i undervisningen, som motiverer børnene og afspejler sig i de udstillinger, børnene laver hvert år. Desperate Housewives nyder på samme vis at lade sig inspirere af forskellige kunstnere og fordybe sig i forskellige materialer, teknikker og udtryksformer.

Vi er alle travle kvinder for hvem kunsten først og fremmest er et dejligt kreativt frirum fra hverdagens altopslugende hamsterhjul. Vi er mange, der er uddannet billedskolelærer i gruppen, men der findes mange andre “fagligheder”, der er bl.a. en kostumier, en skotøjshandler, en møbelarkitekt og en sygeplejerske. Vi nyder fællesskabet og det at skabe noget sammen. Gruppen tager også på malerrejser sammen, og vi har for nylig været i Olevano i Italien, syd for Rom.”

Andre kan også komme med på ét af Hanne Skyums kurser, som hun opretter individuelt og efter nærmere aftale – enten via hanne.skyum @ mail.dk eller tlf. 51214538.
Kurserne kan arrangeres sommer, sensommer eller efterår, og de kan variere fra 2 til 5 dage med 4-6 deltagere ad gangen. Stedet er Hanne Skyums eget værksted i Dyreborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.