Rysteribs og sensommersol

OBS! – De sarte billeder er taget ned pga. stor fugtighed. 

Lars Abrahamsens skulpturer kan stadig ses. 

I søndags afholdt Galleri Svinestien årets sidste fernisering i 2017, og – som sædvanlig fristes man til at sige – viske vejrguderne sig fra deres allerbedste side – og det endda efter flere uger med næsten konstant regn.

Vores kendte lokale kunstner Lars Abrahamsen præsenterede små, fine skulpturer, som passer fint side om side med den kendte digter Eske Mathiesens mange underfundige digte og ordlege – smukt broderet af Åse Rørdam.

Tyge Mortensen ’åbnede ballet’ med nogle ord om galleriet og gav så ordet til kunstnerne. Eske Mathiesen, placeret i en stol ved siden af en skål med rysteribs, læste mange af sine digte højt til den opmærksomt lyttende skare og statuen af Christen Kold.  Åse Rørdam forklarede, hvordan hun var kommet i gang med at brodere digtene.

Mortensen Trioen akkompagnerede de mange sange og gav senere prøver på deres særlige virtuositet med nogle smukke kompositioner.

Traditionen tro var der et overdådigt kagebord og som afslutning for dem, der blev længe, var der også suppe med brød, som blev nydt på denne lune efterårsdag.

Som et særligt indslag var der kommet to kunstnere fra henholdsvis Norge og Sverige, som p.t. bor i kunstnerboligen Gammel Have i Sødinge. Den ene havde besøgt galleriet for flere år siden, og den anden havde hørt om det. De var særdeles glade for at opleve galleriet, stemningen og denne fernisering. De ses herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.