Sys Hindsbos altertavle

Sys Hindsbos altertavle

OPDATERET med presse nederst.

Sys Hindsbos nuværende udstilling i Galleri Svinestien er nu lidt ændret, så man kan se hele hendes trefløjede altertavle. Først var kun midterpanelet i den altertavle, der oprindeligt var tiltænkt Nazarethkirken i Ryslinge, med på udstillingen og på plakaten, men den er nu blevet flyttet til den første væg ved indgangen og har fået selskab ad de to sidepaneler, som først indgik i SAMMENudstillingen i august.  

Nu kan man derfor se hele den smukke og kontroversielle altertavle i galleriet, og der har allerede være et menighedsråd på besøg med netop det formål.

https://www.fyens.dk/faaborg-midtfyn/Den-enkle-altertavle/artikel/546113

https://www.tv2fyn.dk/artikel/altertavle-skal-vaek

Via linket herunder kan man læse en fin analyse af værket: https://es-la.facebook.com/birgittebechkirkekunst/photos/billedkunstneren-sys-hindsbo-fylder-75-%C3%A5r-d-12-marts-2019-ogs%C3%A5-herfra-lyk%C3%B8nskes-/2427109477526113/

Jeg tillader mig at citere Birgitte Bech her:

Hindsbos motiver på alterbilledet fortolker 1/ Nadverens indstiftelse med en Kristus uden traditionelle kendetegn, 2/ Korsfæstelsen, hvor guldkorset i midteraksen er tomt, mens rystede mænd ses ved korsets fod, og 3/ Emmausmåltidet, hvor Kristus efter måltidet som en lysende korsfæstet rygvendt forlader de to forvirrede mænd. Hindsbo fortolker med en anfægtende nutidig realisme, isprængt bibelske symboler som korset, brødet og den tørstige hjort – foruden Hindsbos allestedsnærværende hund! – Søs Hindsbos foruroligende altertavle fortjener permanent at hænge et sted, hvor mange kan få lejlighed til at fordybe sig og forholde sig.

Se Fyens Stiftstidende: https://www.fyens.dk/faaborg-midtfyn/Sys-Hindsbos-altertavle-kan-ses-i-Galleri-Svinestien/artikel/3377529

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.