Ny vævet messehagel af Sanni Schmidt til Søfartskirken i Svendborg

Sanni Schmidt ved væven

Pressemeddelelse:
Svendborgs søfartskirke får ny messehagel med havet som inspiration


Sct. Nicolai Kirke besluttede i begyndelsen af 2019, at Svendborgs ældste sognekirke trængte til en ny grøn messehagel. Dan Jeppesen, der bl.a. er kendt som kasserer i støtteforeningen for Demensbyen i Svendborg, tilbød sin hjælp med at forsøge at skaffe penge til projektet og ansøgte Fonden for Fynske Bank, som velvilligt stillede 40.000 kr. til rådighed. Kirken stod selv for restfinansieringen.
Det er den erfarne tekstilkunstner Sanni Schmidt, som har designet og vævet messehagelen. Hun har vævestue og atelier i Svendborg og er i sin tid uddannet tekstilformgiver fra vævestuer i København og fra Designskolen Kolding. Hun er desuden en spændende og original billedkunstner.
Sanni Schmidt har ladet sig inspirere af tre velkendte ord fra kærlighedens højsang (1. Kor. 13), som altid indgår i nadveren, nemlig tro, håb og kærlighed – symboliseret ved korset, ankeret og hjertet. Hver tråd i messehagelens smukke billedvævning består af 5-7 af de allertyndeste silketråde i specielle, udvalgte nuancer, der får overfladen til at minde om en sitrende havoverflade. Sct. Nicolai Kirkes nære tilknytning til havet og de søfarende fremgår således tydeligt af den nye messehagel. Den har allerede nu vakt stor begejstring blandt de få, der har set den blive til.
Den nye grønne messehagel tages i brug første gang på Trinitatis søndag den 7. juni kl. 10.00 i Sct. Nicolai Kirke.


Der kommer mere om den meget smukke messehagel her i næste uge, efter den er blevet ‘afsløret’ den 7. juni i Sct. Nicolai Kirke i Svendborg.

Sanni Schmidt har, som mange her i området ved, nær tilknytning til Rudme, da hun tidligere har boet i Mette og Klaus’ hus, og hun har også udstillet flere gange i Galleri Svinestien.

Ugeavisen Svendborg

https://www.ugeavisensvendborg.dk/ugeavisensvendborg/Kirke-faar-ny-messehagel-med-havet-som-inspiration/artikel/451949

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.