Sikken en dag! – Lars Skytte OG Rytterstatuen

NY video nederstPRESSENYT: TV2 Fyn nederst

Søndag den 9. august vil blive husket længe i Galleri Svinestien!

Nogle af Lars Skyttes billeder

Kl. 14.00 var der først Lars Skyttes smukke fernisering Spor i kulturlandskabet med mange nye og begejstrede gæster. Der var i den grad rykind!

En del af de mange besøgende.

På grund af den senere afslutning på Rytterstatuen kl. 16.00 blev hele forsamlingen for første gang samlet bag ved galleriet, hvilket fungerede rigtig godt på netop denne særlige dag, der også var den første efter corona-nedlukningen i marts måned. Årets første fernisering i august måned.  

Tyge holder en pause fra sliddet med Rytterstatuen for at tale

Tyge Mortensen tog som galleriejer en kort pause fra statuebyggeriet – stadig iklædt arbejdstøj og med sved på panden – til at forklare lidt af alt det praktiske omkring galleriet og alt det andet pudsigløjerlige, der skete netop den dag og løbende sker på stedet.

Karen taler om Lars Skytte

Dernæst talte Karen Hedegaard Mortensen varmt om Lars Skytte, hans kunst og baggrund som en frontløber inden for økologisk landbrug i Danmark. Lars har tidligere været Karens chef, og derfor har hun et nært forhold til ham og en ganske særlig glæde i nu at kunne udstille hans kunst her i galleriet.    

Lars Skytte taler

Til sidst talte Lars Skytte selv om alle de mange emner og værdier, han står for. Der blev opmærksomt lyttet og nikket til hans ord. ”Det er et menneske med noget på hjerte,” hørte jeg flere gange.   

Stemningsfuld cubansk sang og musik

Smuk cubansk musik blev spillet og sunget af Lars Skyttes datter Martha og svigersøn Eliel Lazo på cajon samt Zacharias Celinder på guitar. Desuden spillede Lars Emil Mortensen.

Det overdådige kagebord var som sædvanlig smukt og indbydende med kager bagt af Karen Birch, Winnie Bonde Hansen, Mette Holde Søndergaard, Charlotte Bonde Hansen, Jette Krebs, Jeannie Jensen, Anne Baltzer Pedersen og Karen Hedegaard.

Sange hører sig til.

RYTTERSTATUENS SLUTSPURT:

PRÆCIS kl. 16.00 sluttede de 32 timer, der var afsat til statueprojektet, og det blev gennemført under hektisk aktivitet lige til det allersidste sekund, hvor den ca. 6 meter høje rytterstatue stod klar på sekundet.

Næsten færdig

Dette helt usædvanlige mande-, dogme- og kunstprojekt, som Rudmes egen kendte billedhugger Lars Abrahamsen stod i spidsen for, kan vist bedst beskrives via videoklippet her:

Lars Abrahamsen som dagens mand i skysovs fik naturligvis den behørige flyvetur af de sejrrige knægte.

Det hemmelige dokument

Klaus Søndergaard – idémand og dogmeeksperten bag projektet – sluttede af med at afsløre ‘det hemmelige dokument’. Næste fase – som det kan læses på billedet – er at statuen skal brændes efter mørkets frembrud om 365 dage, hvis vejrliget ellers tillader det. Ingen må tale, mens det sker.

TAK til de mange, der gjorde det muligt!

PRESSE:

TV2 Fyn – indslag i nyhederne: https://www.tv2fyn.dk/nyheder/09-08-2020/1930/maend-bygger-en-seks-meter-hoj-statue-pa-en-weekend

https://www.tv2fyn.dk/faaborg-midtfyn/ingen-adgang-kvinder-bygger-en-seks-meter-hoej-statue-paa-en-weekend

NY video fra Stagbird:

https://stagbird.dk/videodokumentar-af-kunstprojekt/

3 tanker om “Sikken en dag! – Lars Skytte OG Rytterstatuen

 1. Hej
  Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvornår I har åbent?
  Altså jeres åbningstider.

 2. Hej Lone
  I perioden mens der er udstillinger, er der i realiteten åbent hele tiden.
  Galleriet er non-profit og står under publikums beskyttelse.
  Lyset tændes automatisk, når man træder ind.
  Venlig hilsen
  Marianne Ajana
  – på galleriets vegne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.