Fælles ALSANG i Galleri Svinestien

AFLYST – desværre!

Pressemeddelelse

Fælles ALSANG i Galleri Svinestien 

Den 3. september afholdes der fælles Alsang og foredrag i Galleri Svinestien kl.19.30 til 21.00, inklusive kaffe og kage. 

Anledningen er 75 året for danmarkshistoriens største Alsangsstævne i 1940. Med et års corona forsinkelse fejres dette jubilæum med Alsangsstævner rundt om i hele landet i ugen mellem 29. august og 5. september. Fællessangsarrangementet i Galleri Svinestien lægges fredag d. 3. september, og er altså en del af et større ALsangsstævne. Vi håber at mange vil møde op denne dag og være med til at fejre sammenhold og fællesskab, ligesom man gjorde det i 1940. 

Tyskerne havde i 1940 besat Danmark den 9. april, og det gav anledning til, at 1500 Ålborgensere den 4. juli samledes i Ålborg til et alsangsstævne for at fejre sammenhold og nationalfølelse. Ideen smittede som en steppebrand med alsangsstævner i andre landsdele de næste to måneder. Det hele kulminerede den 1. september 1940 med alsangsstævner i hele landet med anslået 720.000 deltagere. 

Når tiderne kalder på sammenhold og fælles handling, har vi i Danmark altid kunnet finde sammen i fællessangen. Det gjorde vi under corona-pandemien, og det giver fremtidens store omvæltninger fortsat anledning til. 

Tyge Mortensen vil fortælle om fællessangens betydning og akkompagneres af unge musikanter fra Rudme.

Da der er begrænset antal siddepladser, er det med tilmelding på dette link: https://grundtvig.nemtilmeld.dk/22/

Prisen er 75 kr. inklusive kaffe, kage og sangblad.

Kontakt: 

Tyge Mortensen

m: tygemortensen@gmail.com

t.: 609145845

P.S.: link til Alsangsstævnet i Danmark: https://alsang.dk/kalender/faellessang-i-svinestien-paa-midtfyn/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.