MESTERHAKtuel Lars Abrahamsen & Særudstillingen fugl 2022 på Johannes Larsen Museet

Søren Gericke i Mesterhak-reklamen

MESTERHAKtuel Lars Abrahamsen

Den 8. september skrev Søren Ryge Petersen i Politiken om sit møde med Lars Abrahamsens værk “Mesterhak”, der i sommer var udstillet på Skovgaard Museet. Han fortæller bl.a. historien om, hvordan værket fik sin titel:

“Dengang [Lars’] datter, Sikke, var godt et år gammel og pludselig en dag sagde sit første ord: “Mesterhak“. “Hun sagde det bare”, smiler Lars, “ud i den blå luft”, “Mesterhak, mesterhak“, og vi fattede ikke, hvor det kom fra. Ikke før vi så det i fjernsynet, hvor selveste Søren Gericke lavede reklame for hakket oksekød i Føtex og sluttede med et energisk ord lige i hovedet på alle seerne, også uskyldige børn. “Mesterhak!” […] Og derfor kom flamingoklumpen fra Christiansø til at hedde “Mesterhak” tyve år senere.”

De gamle mindeværdige reklamer ligger stadig på YouTube – se to af dem herunder:

&

Billedhugger Lars Abrahamsen udstiller p.t. også fuglekunst sammen med 60 andre kunstnere.

Særudstillingen fugl 2022 på Johannes Larsen Museet

1. oktober-30. december

Deltagende kunstnere

På fugl 2022 vises værker af følgende kunstnere:

Aja Marie Spurv Skyum, Andrea Lindeneg, Anne Esther Hansen, Anne Mette Daa Natorp, Anneline Schjødt Pedersen, Benny E. Uhlmann, Bjarne Golles, Bjarne Riis Nygaard, Brit Lind, Britta Westhausen, Dorthe Dencker, Dorthe Kudsk Harbo, Elna Christiansen, Erik Boye, Finn Rudbeck-Larsen, Hanne Skjold Knudsen, Hans-Henrik Wienberg, Hartmut Stockter, Helle Baslund, Helle Bjørnebo Neidhardt, Helle Gerd Petersen, Helle Rask Crawford, Ida Bang Augsburg, Ida Holm Mortensen, Inga Vestergaard Sørensen, Jan Nielsen, Jens Frimer Andersen, Jens Gregersen, Jens Overgaard Christensen, Josva Kleist, Kai Glad, Karen Madsen, Kate Skjerning, Katja Herrik, Katrine Brandt, Kent Nørby Andersen, Lars Abrahamsen, Lars Schrøder Hansen, Lars Skovfoged, Lars Waldemar, Lene Jelling Holm, Lene Vidding, Lis Kjærgaard, Lisbeth Thingholm, Lise Tang, Lone Boe Nielsen, Louise Bech Pedersen, Majken Bilgrav, Marco Brodde, Mette Rishøj, Mia Zebitz Larsen, Michael Abel, Niels Erik Skovballe, Nikolaj Callesen, Ole Kragh-Sørensen, Ole Runge, Pauline Dagmar Christensen, Pernille Behrend, Pia Möller-Light, Pia Vestergaard Ahrenst, Roos Holleman, Simon Bang, Staffan Strand, Steffan Herrik, Tatiana Nanova, Torben Klostergaard, Tune Andersen, Vidar Håkon Utvik og Violise Lunn.

Alle værker på udstillingen har en eller flere fugle som del af motivet og er skabt i perioden 2019-2022.

Lars Abrahamsen og Jens Gregersen har nedenstående indslag kaldet Ravnenat med på udstillingen fugl, hvor 60 kunstnere udstiller fuglekunst.

RAVNENAT – Særudstillingen fugl – af Lars Abrahamsen og Jens Gregersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.