Galleri Svinestiens julehilsen 2022

Dette genbrugte billede med Holger Danske og fredsduen i baggrunden, som tidligere blev brugt til julehilsen her på siden, virker i høj grad aktuelt i år, hvor vi alle drømmer om fred i verden og ikke mindst i Ukraine. Holger Danske med fredsduen sidder troligt foran galleriet på Rudmevej 80 og minder med den løftede fredsdue og sværdet, som han lægger fra sig, alle forbipasserende om, hvor dyrebar freden er. Fred i verden. Fred på jord.

I år fejrede galleriet julens glade budskab med snurrige nynnende julenisser og julestue, og det er nok værd at gense det lille videoklip herunder, der får smilede frem.

I år vil mange for første gang opleve, at der også i juledagene skal spares lidt på de materielle ting på grund af energikrisen, inflationen, usikkerheden osv. Intet er længere helt så selvfølgeligt som det var for ikke ret længe siden. Det kan dog også ses som noget positivt, fordi det tvinger os til at stoppe op, tænke os om en ekstra gang og værdsætte hverdagens små glæder og ikke mindst det dyrebare samvær med hinanden og med familie og venner. Lige netop det som julen dybest set handler om. Og vi tager såmænd ikke skade af at skulle prøve at spare lidt.

Sparsommelighed var en nødvendighed og en dyd i gamle dage. Det er bl.a. derfor vi stadig spiser ris á la mande juleaften, som oprindeligt blev serveret før hovedretten, så der var ‘lagt en solid bund’ i maven, før al den dyre julemad som flæsk osv. blev serveret. Det kneb blev selvfølgelig hurtigt gennemskuet, men så var det, at en snedig husmor fandt på at putte en enkelt mandel i grøden og udlove en findeløn. Der verserer en historie om, at den allerførste mandelgave var at måtte kysse en pige i huset. Det fik karlene til at spise risengrød til den store guldmedalje! Det forlyder tilmed, at kongehuset stadig serverer ris á la mande som første ret juleaften.

Glædelig jul til alle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.