Årskavalkaden 2022 for Galleri Svinestien

Galleri Svinestien ønsker alle et godt nytår og siger tak for endnu ét år med mange gode fælles oplevelser.

Det er det første år, hvor corona heldigvis omsider har sluppet sit tag og ikke længere er en bremseklods for alt muligt. Desværre er pandemien afløst af andre genvordigheder ikke bare her, men på verdensplan.

År 2022 startede lidt trist, da stormen Malik i januar slog landsbyens nye, stolte vartegn Rytterstatuen omkuld. Efter en del frem og tilbage er der nu fundet en måde, så de mange tunge stolper gradvist kan formulde og igen indgå i naturens kredsløb i forbindelse med Rudmes nye Miyawaki-skov, som blev anlagt i november.  

Karen Hedegaard Mortensen har som de fleste nu ved skrevet en bog om samsovning med titlen Sov på min arm – den store bog om samsovning i praksis (som i øvrigt nu kan købes om e-bog, der kan læses på en tablet eller mobiltelefon), og i februar komponerede Johanne Schack von Brockdorff en sang eller vuggevise til den kaldet Mellem bløde dyner, som kan høres herover.

Den 30. april, hvor Skurvognens nye scene blev indviet i forbindelse med en velbesøgt mini-festival af Skurvognen Jazz Hause, medbragte Faaborg-Midtfyns Kommune en overraskelse, da Lars Emil Mortensen fik overrakt Årets Ungepris 2022 for hans store og utrættelige indsats for de unge ikke kun i Rudme, men også i Ringe.  Det var så velfortjent. 😊

I maj måned udstillede Børnebilledskolen igen – for første gang siden coranaen. Det var som altid en spændende og vellykket udstilling med Vibeke Lykke som inspirerende lærer.

I juni Lancerede galleriet sin første pop op-udstilling, dvs. en kortvarig udstilling, som kun bliver der en eller to dage. Det var en Ungeudstilling med tre af områdets unge kunstnere, som vi helt sikkert kommer til at høre mere om fremover.

Det var også første gang, at galleriets nye fredagsbar i vognportrummet blev taget i brug. Det specielle ’møbel’ er en miniudgave af det runde bord i Odense Byrådssal og faktisk en brugt rekvisit fra Odense Teater, som skuespiller Klaus Søndergaard har skaffet galleriet. 

Den 24. juli sluttede den 4 dage lange og kreative Rudme Sommerhøjskole på Rudme Friskole med en livlig og interessant ferniseringsfinale – igen i det nye pop op-format.

Den 19. august kl. 19.00 var der fernisering på udstillingen KANT med De Desperate, som nu er uden Houewives i navnet, og grunden er, at Rudmes egen gade- og popkunster Søren Ingeman Petersen nu har fået indpas i gruppen. Det er den bestemt ikke blevet dårligere af! 😊 Det var en særdeles vellykket aften med sang, taler, trampedans og hyggelig fredagsbar – beskrevet i detaljer her på bloggen.

Store Plantedag for biodiversitet og CO2-binding: Om eftermiddagen den 13. november mødtes folk fra området og fra Rudme Friskole, Rudme Rideklub, Galleri Svinestien, Bakkelund Planteskole og den lokale borgerforening Rudmekompagniet, sammen med den lokale Facebook-gruppe Rudme Grønne Nabofællesskaber og fagpersoner i Rudme lokalsamfund for at etablere den første Miyawaki-skov i Faaborg-Midtfyn Kommune. Den ligger nu på marken bag galleriet. 

Rudmes egen billedhugger Lars Abrahamsen har ikke selv udstillet i Galleri Svinestien i år, men han holder os heldigvis ajour med, hvor han dukker op på udstillinger rundt om i Danmark, bl.a. på Skovgaard Museet og Dronninglund Kunstcenter i løbet af sommeren og sidst også på særudstillingen Fugl på Johannes Larsen Museet. I forbindelse med sidstnævnte sendte han også et udklip fra Fyens Stiftstidende om et ganske bestemt ca. 20 år gammelt ord, ”hvor selveste Søren Gericke lavede reklame for hakket oksekød i Føtex og sluttede med et energisk ord lige i hovedet på alle seerne, også uskyldige børn.” 😊

Den 10. og 11. december sluttede året med en ny tradition i galleriet, nemlig nynnende nisser og retro julestue. Søren var fornisse og manden bag alle de nynnende nisser med de dybe basstemmer.

Hvad år 2023 gemmer på i og omkring Galleri Svinestien vides ikke endnu, men vi har lov til at glæde os.

GODT NYTÅR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.