Vibeke Lykke elsker leret – ”elsker det til Livs”

Navnet Salto får enhver samlers og kunstkenders øjne til at lyse. Hans epokegørende ting er blandt de ypperste inden for dansk keramik – og med god grund. Axel Salto sværmede for lerets magiske og unikke væsen. Hans talent fik bl.a. lov til at udfolde sig via Bing & Grøndahl og senere Den Kongelige Porcelænsfabrik.

Nogle af værkerne gemmer på hemmeligheder.

Vores egen keramiker Vibeke Lykke Sørensen har det på præcis samme måde med ler – et lige så intenst og passioneret forhold til leret som materiale med alle dets iboende muligheder.  Hun har en evne til hele tiden at opdage noget nyt og overraskende i samspil med leret.

Det viser hendes fine retrospektive udstilling i Galleri Svinestien, med fernisering søndag den 8. oktober. Vibeke spænder imponerede vidt og har stadig et enormt potentiale i sig som en unik dansk keramiker… hvis altså bare de rette lige fik øje på hende i tide, så hun kunne arbejde fuldtids med keramik!

Runde sanselige former

Som hun skrev i den pressemeddelelse, som avisens nye software præsterede at slette, da kun datoen blev ændret:

Bare en klump ler, tak… Lige siden jeg var barn, har jeg været fascineret af leret som materiale! En uudtømmelig leg i 3D! Gennem årene har jeg vendt og drejet, trykket og banket, gravet, støbt og skrabet løs i det der ler! …  Tiden er gået, og jeg er stadig ikke færdig med at finde nye veje i ler! Med denne pop op-udstilling vil jeg præsentere diverse nedslag fra min private samling! Keramiske emner fra 90’erne og frem til i dag! Et keramisk potpourri fra mit liv med ler… ”

Hvem har ikke drømt om at eje en smukt dekoreret keramisk mulepose til ophæng?

Tre figurer, der tidligere har været udstillet i galleriet.

Mange kom til ferniseringen og glædede sig over udstillingen.

.

Brødrene Mortensen stod for musikken med et par specielle sange fra Højskolesangbogen

Der var vin, kaffe og det berømte kagebord med en uimodståelig efterårsduft af æbler og kanel i den store sal.

Der blev hygget, snakket og lyttet.

Vibeke fortalte om hendes kunst og oplevelser med leret.

.

.

Sådan kan en keramikkande også se ud – med en fandenivoldsk holdning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.