Børnenes friske forårsfernisering 2017

Søndag den 2. april kl. 13 slog Galleri Svinestien dørene op for årets første fernisering med Børnebilledskolen fra Rudme Friskole. Traditionen tro skinnede solen, og der var et mylder af glade børn, forældre, bedsteforældre, lærere og andre trofaste gallerivenner, som det fremgår af billederne her på siden.

 

 

Galleriets nye statue af Christen Kold var i dagens anledning placeret midt på pladsen, hvor han sammen med Grundtvig, så ud til at føle sig godt tilpas, mens han gestikulerede og forklarede sine tanker om pædagogisk oplivning og oplysning, der er en del af friskolernes og ikke mindst Rudmes særlige historie.

 

Lotte Nygaard var kurator på udstillingen, og hun havde til trods for et brækket ben, der stadig var i ’støvle’, gjort en kæmpestor indsats for at arrangere denne børneudstilling og gøre dagen til en fantastisk fest for børnene med kagemand og alt hvad dertil hører. Hun holdt derfor også åbningstalen og introducerede Vibeke Lykke Sørensen.

Vibeke Lykke er Børnebilledskolens uforlignelige og inspirerende lærer, som også er uddannet keramiker fra Designskolen i Kolding. Hun har tidligere selv udstillet spændende keramik og fantastiske porcelænsfigurer her i galleriet. Da hun havde samlet børnene omkring sig, fortalte hun med begejstring og glæde om årets arbejde med kunstnerbørnene, og alle de gode oplevelser, de har haft sammen, som nu er blevet til denne flotte udstilling. Sigrid Gro Knage Rasmussen takkede til sidst Vibeke og overrakte blomster og gaver fra forældrene, som i høj grad værdsætter Vibekes store indsats for børnene.

Efter alle havde set på udstillingen og forsynet sig ved Rudmes berømte kagebord, sørgede Ane Gregersen og Jakob Bonde-Hansen for musikalsk underholdning med smuk sang og klavermusik.

Der blev også afholdt en kort auktion over en smukt indrammet udstillingsplakat, som er trykt i Jakob Bonde-Hansens Fotolaboratorium på den modsatte side af Rudmevej. Auktionssalget var til fordel for Børnebilledskolen, og det viste sig, at Tyge Mortensen havde uanede evner som auktionarius. Efter en langsom start fik han sat gang i buddene, og plakaten blev solgt for hele 650 kr. Der er stadig flere uindrammede plakater til salg i galleriet.

Tyge har også modtaget nedenstående begejstrede mail fra én af de besøgende bedstefædre, Jan Bruun Rasmussen, som citeres herunder i let forkortet og redigeret form:

————————————-

En herlig fernisering i fantastiske rammer!

Kære Tyge!

Et af mine børnebørn, Ludvig, havde sammen med sine billedskolevenner fernisering i Galleri Svinestien. Jeg tillader mig at sende en “stak” billeder som en lille tak for denne store oplevelse. Vi har været til mange ferniseringer gennem livet – men denne i Galleri Svinesten overgår dem alle.

Der blev virkelig budt velkommen. Fællessang, kagebuffet, vin og kaffe! – også denne del af ferniseringen havde “nerve”.

De udstillede “værker” var imponerende.  Kreativitet og faglighed var gået sammen og gav os en kunstnerisk oplevelse. Galleri Svinestien kan også være stolt af dens rammer og medvirken til endnu en unik udstillingsoplevelse.

Tænk, at børn gives disse muligheder og får den gave at kunne udtrykke sig kreativt.

Vi fornemmer, at begrebet skaberglæde har været indover. Alt ovennævnte peger på, at der må være en eller flere personer, der står bagved, for at dette kan lade sig gøre.

Vibekes introduktion til udstillingen gav os med få ord hele forklaringen. Frihed – eksperimenter – faglig viden om materialer og processer – hårdt arbejde – glæde – hygge – -at se verden på nye måder mm.

Pas godt på denne kunstner!

Venlig hilsen Jan

NB! Efter sådan en søndag glemmer vi for en stund verdens øvrige fortrædeligheder…

————————–

Det var en rigtig børnedag med kagemand og fri leg på trampoliner i baghaven.

Der er noget særligt ved at opleve børns spontane fascination af kunst.

Udstillingen er åben til den 10. maj, og den bør ses ved selvsyn, så kig ind.

Den 14. maj rykker Galleriets egen kunstnergruppe Desperate Housewives ind i galleriet. I år har de bl.a. lært nyt om at skabe træsnit på et kursus hos Hanne Skyum.

Foto: Jan Bruun Rasmussen & Marianne Ajana

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.