Leg med et skyggebillede

Skyggespil

Et velkendt og enkelt hjælperedskab til at finde et motiv, der er værd at tegne eller male, er en motivramme eller søgeramme. I realiteten er det blot en lille hvid papirramme eller passepartout, som holdes op for at se og afgrænse et bestemt motiv i omgivelserne.

Når man bruger en iPad til at fotografere, kan det ske, at den tændte skærm kommer til at fungere på samme måde som sådan en ramme, hvor man så pludselig fanger et motiv på skærmen, man ellers aldrig ville have tænkt på at fotografere.   

Med 4 farvefiltre

Det skete for mig for nylig ved ferniseringen for TODAGBØGER i Galleri Svinestien, hvor jeg pludselig i et glimt fik øje på et skyggemotiv på skærmen, da lysende klart solskin brød igennem skyerne.  Jeg nåede at tage billedet af grus, ting og skygger på jorden, som jeg nu har leget lidt videre med i forskellige farvefiltre og sammensætninger.

Billedet indeholder adskillige fortællende elementer – skygger af flere personer i forskellige stillinger, et par hvide ben, skyggen af et nodestativ, af baldakinen, der er metalristen og i nederste venstre hjørne ses den ene af fløjtespillerens smukke lyseblå sko – billedets ene iøjnefaldende farveindslag.

Nærbillede af skoen

Et atypisk motiv, men nok værd at tage med.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.