PRESSE: Hvad er der indeni? – Det kan I få at se 

Udstilling og fernisering på GALLERI SVINESTIEN fredag 15. september kl. 17 med kunstnergruppen

I år har vi arbejdet med temaet:

Temaet er meget bredt formuleret og fortolkes både abstrakt og naturalistisk. Der udstilles grafik og skulptur og installation i mange forskellige materialer og udtryk.

De desperate består af: Jette Krebs, Helene Mondrup, Marie Nevers, Søren Petersen, Anne Baltzer, Mette Holde Jensen og Karen H. Mortensen. Vi arbejder både sammen om projekter og hver for sig. Vi stiller os selv og hinanden spørgsmålet: Hvad er der f.eks. inden i DNA – i ægget- i hjernen – i jorden – i drømmen – i skoven – i frugten osv.?

Vi serverer et glas vin og varm suppe og glæder os til at se så mange som muligt til en glad sensommeraften med musik, sang og hygge.

Alle er hjerteligt velkomne.

Karen Hedegaard Mortensen

.

I Midtfynsposten:

https://ugeavisen.dk/midtfynsposten


Galleri Svinestiens egen kunstnergruppe De desperate har stille og roligt udviklet sig i årenes løb, og det har været fascinerende at stå på sidelinjen og følge med.  Selv om de både arbejder sammen og hver for sig, gør de det hver på deres måde, men de mødes også om et årligt tema. I 2022 var det begrebet KANT. Kanter har det med at være noget ydre, synlige og som regel håndgribelige, hvorimod dette års tema – INDENI – er skjult, indadvendt og hemmelighedsfuldt. Det bliver spændende at se, hvad de vil afsløre for os INDENI – fredag eftermiddag kl. 17.00.    

Som inkarneret sprognørd har jeg selvfølgelig ikke kunnet lade være med at se nærmere på begrebet og selve ordet ”indeni” – og det er jo umiddelbart et enkelt og ’uskyldigt’ ord, ikke sandt?

Ikke desto mindre afslørede mine opslag og søgen i ordbøger og gamle tekster, at dette forholdsord og biord (præposition og adverbium) slet ikke blev stavet på den måde i 1700-tallet. Dengang var der nemlig et andet ord gemt eller puttet indeni ”indeni” – ordet ”ud” – og det blev stavet enten ”indenudi” eller ”inden udi”.

En af de der pudsige oplysninger, der står med småt i ordbøgerne.

ORDET INDENI MED EN LILLE HEMMELIGHED INDENI

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.