Det drejer sig om træ – Kværndrup Husflidsforening

For 5 år siden udstillede Kværndrup Husflidsforening i Galleri Svinestien, og det sker nu igen FREDAG den 8. september kl. 17.00, hvor vi kan glæde os til at se de mange meget smukke og fine træting, de drejer, som også bliver demonstreret. Der er suppe og hygge bagefter.

Alle er hjerteligt velkomne.

.

Fredag d. 8. september kl. 17.00 holder Kværndrup Husflidsforening fernisering med efterfølgende suppe og socialt samvær.

Vi viser nogle af vores mange produkter frem, samtidig med at der vil være en demonstration af, hvordan vi drejer.

Det er 5 år siden, vi sidst lavede en udstilling, og der er sket en del siden da.

Det er måske forkert at kalde os en husflidsforening, da det jo fra foreningens begyndelse i 1894 var tænkt som et sted, hvor unge mennesker kunne lære forskellige husflidsemner, og derved bedre kunne klare sig selv. (Hvis du vil vide mere om det, kan du læse om foreningens historie på vores hjemmeside, www.kvaerndrup.husflid.dk )

Flere og flere yngre mennesker bliver opmærksomme på, at der er stor værdi i selv at fremstille brugskunst og at værne om og lære de gamle håndværk.

Drejning er ikke kun for ”ældre mænd”, og i Kværndrup Husflidsforening, er der næsten en ligelig fordeling af kvinder og mænd, der har fundet glæden ved at arbejde med og dreje i træ.

Kværndrup Husflidsforening holder til på Gråbjergvej 6 i Ryslinge, og vi har lagt al vores fokus på at dreje i træ, men vi har, som den eneste forening syd for Odense, holdt fast i at holde åbent om aftenen, kl. 18 – 21. Vores medlemmer kommer fra alle kanter af Fyn syd for Odense. Da de fleste af vores medlemmer stadig er arbejdssøgende, har vi besluttet fortsat at holde åbent både onsdag og torsdag.

Vi ”vælger” en aften, som den faste, men hvis man så er forhindret den aften, kan man muligvis dreje den anden aften, hvis der er en ledig maskine. Det afklarer vi via vores lukkede Facebook-gruppe. Hvis vi skulle blive så mange medlemmer, at der ikke er maskiner nok, har vi mulighed for at åbne endnu en aften. Det ville jo være fantastisk.

Alle er velkomne, bare man er over 12 år.

Tekst og foto: Johannes Andreasen


Kom til Kværndrup Husflidsforenings fernisering 9. september – Galleri Svinestien

Kværndrup Husflidsforenings fernisering – Galleri Svinestien


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.