Malik knuste Rudmes nye vartegn – Rytterstatuen

Pressemeddelelse:

Den væltede Rytterstatue 30. januar 2020

Malik knuste Rudmes nye vartegn – Rytterstatuen.

Den kendte 6-meter høje Rytterstatue bag Galleri Svinestien i Rudme galoperede desværre med stormskridt til de evige jagtmarker under stormen Maliks hærgen.

Rytterstatuen blev under mediebevågenhed skabt på en enkelt weekend i august 2020 af 20 hårdt arbejdende mænd under ledelse af den lokale billedhugger Lars Abrahamsen. På 32 timer skabte mandegruppen den flot knejsende hestestatue ud af 20 tonstunge stk. rundtømmer.

Rytterstatuen var ikke bare et skørt og muntert projekt i coronatidens første år – den blev så vellykket og populær, at den ret hurtigt gik hen og blev det nye vartegn for Rudme – ikke mindst på grund af hestens elegance og naturtro gangart, som var imponerende, når man tager de klodsede materialer i betragtning. Vægtfordelingen betød, at den reelt kun hvilede på de tre ben, og især det ene forben. Set i bagklogskabens skarpe lys var det nok den tunge kæmpeskulpturs svage punkt, som gjorde, at stormen fik så let spil, og derfor ligger den nu som pindebrænde på marken bag Galleri Svinestien.

Stormnavnet Malik betyder i øvrigt ”bølge” på grønlandsk, og man må sige, at stormen kom med bølger af ’næsten’ orkanstyrke.

Billedhugger Lars Abrahamsens model

Hesten – eller Raffe, som Lars Abrahamsens kalder den – vil blive husket.


PRESSELINK:

https://fyens.dk/artikel/malik-slog-lokalt-vartegn-til-pindebr%C3%A6nde-m%C3%A5ske-bliver-det-nemmere-at-f%C3%A5-den-futtet-af-nu

https://ugeavisen.dk/midtfynsposten/artikel/malik-slog-lokalt-vartegn-til-pindebr%C3%A6nde-m%C3%A5ske-bliver-det-nemmere-at-f%C3%A5-den-futtet-af-nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.